Avocat București, b-dul. Unirii 20, bl. 5C/2

Priori Legal

Suntem o echipă de avocați cu experiență în diverse ramuri ale dreptului civil având scopul de a înțelege și rezolva nevoile clienților noștri, indiferent de complexitatea spețelor.
Scrie-ne și te ajutăm!

Recunoasterea hotararilor instantelor straine

Recunoasterea hotararilor instantelor straine

Statul român recunoaște hotărârile instanțelor judecătorești străine?
DA, statul român recunoaște hotărârile definitive ale instanțelor judecătorești străine pronunțate atât în procedura contencioasă, cât și în procedura necontencioasă.

Ce efecte are recunoașterea hotărârilor judecătorești străine?


Procedura de recunoaștere a hotărârilor străine in Romania este mecanismul prin care efectele hotărârilor judecătorești pronunțate de instanțe străine ajung sa fie recunoscute pe teritoriul României.
O hotărâre străină va fi pusa in executare pe teritoriul României numai după parcurgerea procedurii privind recunoașterea hotărârii străine.

Recunoasterea hotararilor instantelor straine: Cum se realizează?


Cererea privind recunoașterea hotărârii străine in Romania este similara cu cea a unei cereri de chemare in judecata.

Recunoasterea hotararilor instantelor straine: Care este instanța competentă?


Legislația romana prevede ca judecarea cererii de recunoaștere a hotărârii străine este de competenta tribunalului de la domiciliul/sediul pârâtului, in lipsa acestor date cererea va fi judecată la Tribunalul București.

Recunoasterea hotararilor instantelor straine: Cat durează un procedura?


Durata orientativa pentru finalizarea procedurii este intre 3 luni si 6 luni. Termenul poate creste sau scădea in funcție de probatoriul ce urmează a fi administrat in fața instanței dar și de gradul de încărcare al instanței de judecata.

Recunoasterea hotararilor instantelor straine: Ce costuri implică?


Onorariul avocațial va fi negociat in funcție de durata si complexitatea cauzei.

*Prezentul articol are caracter pur informativ și nu reprezintă o consultanță juridică. Semnatarul articolului nu poate fi considerat răspunzător pentru folosirea acestor informații de către terțe persoane într-un proces de orice natură.


Înapoi ➥